AROBS a publicat primul raport de mediu, social și de guvernanță al companiei, aferent anului 2023

AROBS a publicat primul raport de mediu, social și de guvernanță al companiei, aferent anului 2023. Raportul ESG evidențiază legătura companiei noastre cu comunitatea, impactul colectiv și măsurile luate pentru un viitor mai bun. Cei peste 25 de ani de creștere în afaceri a Grupului AROBS se datorează colegilor, partenerilor, investitorilor și comunităților noastre.

Strategia ESG a AROBS este coordonată de către Consiliul de Administrație și CEO-ul companiei și este prezentă la fiecare nivel al organizației noastre. Primul raport ESG, publicat astăzi, este un proiect colectiv care beneficiază de implicarea și expertiza mai multor departamente și funcții: Marketing, Financiar, CISO, DPO, Juridic și Administrativ.

Raportul a fost elaborat în conformitate cu Standardele SASB, cu o abordare bazată pe industria din care compania face parte, cu un focus pe necesitățile de informare a investitorilor.

În cadrul raportului, am publicat și planul de business destinat ESG, care integrează acțiuni specifice, riscuri ESG (de mediu, sociale și de guvernanță) și oportunități,  în cadrul operațiunilor AROBS din 2024 până în 2027. Obiectivele sunt concepute pentru a sprijini inovarea, creativitatea, educația, sportul și sănătatea, implicarea în comunitate, sustenabilitatea și guvernanța, atenuarea riscurilor, pentru valorificarea oportunităților și pentru a îmbunătăți performanța generală a companiei, prin intermediul unor indicatori măsurabili.

Planul de acțiune este construit pe următoarele obiective:

  1. Inovare, creativitate și educație

Obiectiv: Sprijinirea tinerilor și a angajaților în dobândirea de cunoștințe în domeniul tehnologiei, al antreprenoriatului și al stilurilor de viață sănătoase.

  1. Sport, sănătate și implicare în comunitate

Obiectiv: Sprijinirea comunităților marginalizate și a instituțiilor de sănătate.

  1. Sustenabilitate

Obiectiv: Monitorizarea și reducerea amprentei de carbon a companiei.

  1. Guvernanță

Obiectiv: Consolidarea guvernanței pentru a gestiona impactul asupra afacerilor și consecințele juridice.

  1. Proiecte de ecosistem

Obiectiv: Sprijinirea clienților în îndeplinirea angajamentelor lor ESG.

Planul de afaceri ESG are ca scop integrarea acțiunilor specificate și a riscurilor și oportunităților ESG în operațiunile AROBS din 2024 până în 2027. Compania își va spori sustenabilitatea, guvernanța și responsabilitatea socială, contribuind în mod pozitiv la mediu și la societate, asigurând în același timp reziliența și conformitatea afacerii.

Citiți Raportul de mediu, social și guvernanță al AROBS pe anul 2023 AICI, doar în engleză.

Urmărește-ne pe social media