Cluj-Napoca, 27 septembrie 2022 – AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, raportează venituri operaționale la nivel consolidat de 128,8 milioane de lei, în primul semestru din 2022, o creștere cu 34% față de aceeași perioadă a anului trecut, o cifră de afaceri de 126,7 milioane de lei, o apreciere cu 35% față de primul semestru din 2021, EBITDA de 36,7 milioane de lei, o creștere cu 16% și un profit net consolidat de 28,8 milioane de lei, o majorare cu 9% față de primele șase luni din 2021.

Rezultatele aferente primul semestru din 2022 reprezintă o confirmare a strategiei noastre de dezvoltare, atât organică, cât și prin integrarea de noi companii care pot aduce valoare la nivelul Grupului AROBS. Creșterea cifrei de afaceri în primele șase luni ale anului se datorează contractării de noi clienți în zona de furnizare de produse, a creșterii numărului de proiecte în zona de servicii și a echipelor de dezvoltatori software. De asemenea, o contribuție favorabilă la majorarea cifrei de afaceri a avut-o și extinderea colaborării cu clienții existenți, inovarea continuă și dezvoltarea de noi soluții și servicii. La nivel de activitate, în 2022, ne-am axat pe avansarea prezenței pe piața globală de furnizare de servicii în domenii precum automotive, embedded, travel technology, medical și farma. Cele trei firme achiziționate după plasamentul privat – Berg Software, Enea SDS (acum AROBS Engineering) și Nordlogic, ne consolidează expertiza pe tehnologia embedded (dispozitive medicale, aerospațial și maritim) și soluții enterprise în zona DACH și Statele Unite. Rezultatele financiare ale AROBS Engineering și Nordlogic vor fi incluse în raportările de final de an 2022,” a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.  

Noile companii achiziționate, Berg Software, Enea SDS (acum AROBS Engineering) și Nordlogic, se află în plin proces de integrare pe mai multe planuri. Procesul de integrare în AROBS Grup este unul bazat, ca și în experiențele de achiziții anterioare, pe coagularea similitudinilor de cultură organizațională, pe autonomia decizională a echipelor de management cu parcurs excepțional în linie de performanță, precum și pe dezvoltarea echipelor de specialiști.

Compania va continua strategia de dezvoltare prin achiziții în același ritm cu care investitorii BVB au fost obișnuiți până acum – prin semnarea unei noi tranzacții la fiecare trimestru. La nivelul companiilor vizate, indicatorii urmăriți rămân aceiași: o echipă de management excepțională, o cultură organizațională și expertize sinergice cu cele din cadrul Grupului AROBS.

Ne menținem obiectivul de trecere pe Piața Principală a Bursei de Valori București, după finalizarea auditului consolidat IFRS pentru anii 2020, 2021, 2022. Estimăm că transferul va avea loc în prima jumătate a anului 2023, dacă condițiile de piață vor fi favorabile. O altă direcție pe care vrem să o continuăm este procesul de răscumpărare a acțiunilor din piață, pentru implementarea Stock Option Plan, programul nostru de recompensare a performanței și de creare a unei relații de parteneriat în dezvoltarea businessului, pentru colegii noștri, cea mai valoroasă resursă a companiei,” a adăugat Voicu Oprean.

În ceea ce privește evoluția celorlalte soluții și produse software din Grupul AROBS, în primul semestru din 2022, diviziile și companiile din grup au continuat creșterea pe piață, prin atragerea de noi clienți și stabilizarea pe piața românească. O oportunitate pentru aceste produse este faptul că managerii afacerilor de top pun din ce în ce mai mult accent pe importanța digitalizării, a eficientizării proceselor de afaceri, a eliminării risipei. Trendul spre care clienții grupului se îndreaptă este big data solutions și AI, shared knowledge și SaaS (solution as a service).

AROBS Transilvania Software este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piață de aproximativ 763 de milioane de lei. Raportat la rezultatele pentru anul 2021 la nivel de Grup, AROBS are un PER (Price-to-Earnings Ratio) de 16,14.

 

 ###

Despre AROBS Transilvania Software

AROBS Transilvania Software furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu aproximativ 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America. Peste 10.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. AROBS este prezentă în 11 locații din România și 8 din străinătate, iar 950+ de specialiști și colaboratori ai companiei construiesc soluțiile viitorului pentru Automotive, Embedded, Life Sciences, Travel, IoT, Fintech și Enterprise. AROBS este cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București.

Mai multe despre Grupul AROBS: www.arobs.com și www.arobsgrup.ro.