Echipa Automotive AROBS, prezentă la conferința internațională Embedded World

„Cars don’t work unless we do” – sunt cuvintele care rezumă munca excelentă a colegilor din cadrul departamentului Automotive. Cu o vastă expertiză în software development, dar și în ceea ce privește partea de hardware, colegii noștri furnizează soluții de ultimă generație. Una dintre cele mai bune dovezi ale performanțelor echipei noastre este premiul 2021 Supplier of the Year, oferit de Continental în categoria Engineering Services. Pentru a-și continua dezvoltarea, colegii noștri desfășoară activități variate, una dintre cele mai recente fiind participarea la Embedded World. 

 Pentru a se dezvolta continuu, echipa noastră trece periodic prin traininguri și are acces permanent la platforme de învățare. Partea cea mai antrenantă pentru a fi la curent cu noutățile este participarea la evenimente specifice industriei. Vorbește de la sine chiar entuziasmul colegului nostru, Alex T., unul din team leaderii diviziei Automotive Engineering. Acesta ne-a povestit despre experiența participării la Embedded World alături de colegii săi. 

În continuare, află ce a însemnat participarea la un astfel de eveniment pentru echipa noastră. Vei descoperi mai multe despre oportunitățile de networking, dar și despre explorarea noilor trenduri și tehnologii relevante pentru industria Automotive. 

Ce este Embedded World?

Embedded World este o expoziție și o conferință dedicată comunităților embedded din întreaga lume. Evenimentul a avut loc la Nürnberg în perioada 14-16 martie. Liderii din domeniu au prezentat și au explorat cele mai noi tendințe despre sisteme, module, componente hardware și arhitectura software embedded. Participanții au descoperit produse și soluții pentru sisteme embedded, cum ar fi hardware, sisteme, instrumente, software de aplicații, afișaje electronice, embedded vision, comunicare Machine-2-Machine și sisteme de siguranță. 

Datorită varietății soluțiilor, vizitatorii au aflat mai multe despre cele mai noi tehnologii, explorând totodată noi oportunități de business. De altfel, networkingul cu reprezentanții altor companii din industrie poate fi primul pas către noi proiecte de succes. Așadar, participarea colegilor noștri din departamentul Automotive la Embedded World a adus beneficii reale pentru activitatea lor. 

Colegii noștri au un nivel înalt de expertiză în Body Control Modules, Door Control ECUs, Gateway ECUs, Radars, Instrument Clusters, Head-Up Displays, Infotainment Systems, Telematics. De aceea, participarea la Embedded World a fost ocazia perfectă pentru a consolida know-how-ul echipei noastre și a menține rezultatele de înaltă calitate. 

Embedded World - networking și explorarea celor mai noi tehnologii auto

Potrivit lui Alex, o parte din echipa Automotive a avut ocazia să întâlnească reprezentanții unuia dintre furnizorii noștri la Embedded World. Cu această ocazie, au descoperit mai multe funcționalități ale instrumentului standardizat AUTOSAR pe care aceștia îl oferă. Mai mult decât atât, colegii noștri au aflat că pot obține o certificare pentru a deveni traineri, iar în viitor își doresc să consolideze abilitățile tehnice ale echipei. Până acum, dacă instrumentul era cumpărat de un client cu anumite specificații, acesta nu putea fi prezentat celor care nu au fost repartizați proiectului. La obținerea certificatului, formatorii pot prezenta instrumentul colegilor, iar ei vor fi pregătiți să lucreze cu tool-ul când e necesar. 

 Un alt stand Embedded World care l-a inspirat pe Alex a fost al unei companii care oferă diverse module pe care experții noștri le pot integra cu ușurință în proiectele lor. Cele mai interesante au fost protocoalele Bluetooth, GPS-ul, radarele de dimensiuni reduse și dispozitivele de comunicare NFC. Colegii noștri au observat că modulele sunt ușor configurabile, așa că le-au adus în AROBS, susținând procesul de învățare pentru un viitor internship. 

Trendul general discutat la Embedded World

Având în vedere evoluția rapidă a tehnologiei din ultimii ani, în special atunci când vorbim despre inteligența artificială, mulți se așteptau să vadă idei revoluționare în industria auto la Embedded World. Dar, în loc să prezinte idei neobișnuite, accentul a fost pus pe îmbunătățirea tehnologiilor de anul trecut. Autonomous driving este în continuare principala atracție. Specialiștii sunt acum preocupați de îmbunătățirea mașinilor autonome și dezvoltarea unor noi algoritmi, senzori, asistență pe bandă și sisteme de frânare automată. 

 Fiecare proiect trebuie să respecte standardele de siguranță pentru orice tip de vehicule. Alex a subliniat că siguranța a devenit din ce în ce mai importantă în proiectele dezvoltate în ultimii ani. De exemplu, unul dintre proiectele din care a făcut parte, implica dezvoltarea unui  head-up display. Echipa sa a descoperit că șoferul ar putea fi orbit de luminile afișajului după ce iese dintr-un tunel. Pentru a evita astfel de cazuri, sistemul de afișaj a trecut printr-un proces riguros de testare. Această etapă a prelungit proiectul cu câteva luni, dar furnizarea unui rezultat sigur este esențială. 

Planuri de viitor pentru echipa noastră după Embedded World

Învățarea și creșterea continuă stau la baza dezvoltării sistemelor auto ale viitorului în cadrul AROBS. Prezența la Embedded World a fost cu adevărat productivă pentru colegii noștri din cadrul echipei Automotive.  Discuțiile cu colaboratorii, explorarea noilor oportunități de afaceri, dar și implementarea de noi module care vor fi extrem de utile, chiar și atunci când se vor deschide noi stagii de practică. În plus, posibilitatea de a deveni traineri certificați va permite colegilor noștri să organizeze cursuri de formare și să împărtășească know-howul valoros pe care l-au dobândit cu întreaga echipă.

 

Sursă foto: NürnbergMesse / Thomas Geiger