AROBS – partener național Innovation Labs – ediția a 10-a! Susținem proiectele Industry 4.0 & Smart City

Deoarece contribuie continuu la evoluția domeniului software development, AROBS Transilvania Software este oficial partener național în cadrul celei de a 10-a ediții Innovation Labs! AROBS va susține participanții care  dezvoltă proiecte în aria Industry 4.0 & Smart City! Echipa noastră are o vastă experiență în domeniu grație unei serii de proiecte inovative care încurajează evoluția proceselor din sectorul public și privat.

AROBS este partener al programului alături de 17 universități din țară și specialiști ai inovării tehnologice. Printre partenerii programului se află și UiPath, Microsoft, VTEX, și Elrond. Voicu Oprean, CEO-ul AROBS, va face parte din juriul Innovation Labs împreună cu reprezentanții partenerilor și experți în antreprenoriat. Acest parteneriat completează acțiunile de formare a noilor generații în cadrul programelor de internship organizate de AROBS în ultima perioadă.

Innovation Labs și AROBS susțin ideile de business ale tinerilor

Innovation Labs este un program de pre-accelerare a afacerilor, dedicat tinerilor pasionați de tehnologie. Fie că sunt studenți, antreprenori sau chiar cercetători în domeniu, participanții pot să își transforme ideile într-un produs minim viabil până la finalul programului. Acesta este cel mai longeviv program din domeniu, și a contribuit la dezvoltarea unui număr impresionant de start-up-uri, cu peste 5 mil. de euro investiți în ultimii trei ani.

Ediția a 10-a a programului Innovation Labs se va desfășura în format hibrid, pentru a îmbina siguranța publicului și componenta de socializare. Programul se va deschide cu o etapă de selecție a ideilor de business. Tinerii își vor prezenta ideile de business participând la unul dintre Hackatoanele din 12-13 martie (Cluj-Napoca, Iași și Timișoara), respectiv 19-20 martie (Sibiu și București). Echipele selectate vor beneficia de o perioadă de mentorat de 5 luni, iar la final, în 26 iulie, se vor prezenta prototipurile finale la Demo Day.

Programul se va desfășura pe multiple verticale, cum sunt Blockhain, Cybersecurity, Digital Commerce, inclusiv Industry 4.0 & Smart City – verticala susținută de AROBS cu expertiză de specialitate. Indiferent de direcția proiectelor, încurajăm tinerii să își transforme ideile în realitate beneficiind de sprijin tehnologic într-un mediu prietenos. După cum spunea și Răzvan Rughiniș, co-fondatorul programului: Make it real! Mai multe detalii despre înscrierea la program puteți afla pe site-ul Innovation Labs.

De ce sprijină AROBS verticala Industry 4.0 & Smart City în cadrul Innovation Labs?

Industry 4.0 sau a patra revoluție industrială are un impact semnificativ asupra organizațiilor din toate domeniile. O analiză IBM arată că această etapă contribuie la creșterea productivității și a calității serviciilor, reducând costurile și timpul de producție și distribuție. Utilitatea evoluției tehnologice s-a simțit mai mult ca niciodată în ultimii ani. Peste 39% din marile companii au implementat soluții de automatizare pentru a face față condițiilor de muncă din pandemie, conform McKinsey.

Revoluția industrială nu se oprește, iar cea mai importantă componentă este IoT – datele statista arată că peste 72% din organizații consideră că IoT are cel mai mare impact asupra activității lor. AROBS are peste 10 ani de experiență în implementarea soluțiilor IoT pentru clienți din toată lumea, fiind un domeniu în plină dezvoltare. Compania susține specializarea tinerilor nu doar prin mentoratul oferit în cadrul Innovation Labs, ci și prin programele de internship din AROBS Junior Academy.

Conceptul de Smart City este în strânsă legătură cu Industry 4.0 și este definit de UE drept un oraș în care serviciile și rețelele tradiționale sunt eficientizate cu ajutorul sistemelor de telecomunicații. Tehnologia contribuie la eficientizarea companiilor și la calitate vieții locuitorilor din oraș. AROBS se implică prin proiectele sale în dezvoltarea soluțiilor smart, deoarece beneficiile acestora se răsfrâng asupra economiei, stării mediului, mobilității urbane și asupra administrației. De aceea, ne dorim ca și tinerii participanți la Innovation Labs să conștientizeze importanța verticalei Industry 4.0 și Smart City. Noi îi sprijinim să contribuie activ la inovare oferindu-le mentorat în cadrul programului, dar și în cadrul comunității AROBS.

Vino în comunitatea AROBS! Suntem mai mult decât o echipă

Fie că vei participa sau nu la Innovation Labs,  vrei să îți transformi pasiunea pentru tehnologie într-o carieră de succes, te așteptăm să fii parte din #MoreThanJustATeam. Suntem gata să îți oferim îndrumare ca să îți îndeplinești obiectivele într-o cultură a implicării, a dezvoltării constante și a colaborării pe termen lung. Vezi toate joburile pe pagina noastră de cariere!

Urmărește-ne pe social media