UPDATE!

Având în vedere restricțiile impuse în această perioadă privind organizarea de evenimente, considerăm o măsură de precauție și de respect pentru sănătatea noastră a tuturor, să amânăm acțiunea de împădurire programată. În funcție de evoluția situației vom reveni cu detalii referitoare la o posibilă dată de desfășurare.

Până atunci, vă recomandăm să urmați măsurile de igienă și precauție recomandate de autorități: http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/

AMÂNAT - Pădurea ATHM – plantăm 15.344 copaci în 28 martie

Aerul respirat – poate cel mai prețios lucru de care ne bucurăm datorită vegetației forestiere care mărginește orașul în care zi de zi, ne ducem traiul.

Uităm că zilnic acțiunile noastre obișnuite – precum mersul cu mașina la serviciu, sunt principalele cauze pentru calitatea scăzută a aerului pe care îl respirăm. Un aer încărcat de gaze toxice care ne poate afecta sănătatea și poate influența schimbări majore precum încălzirea globală, pe care o resimțim deja.

Nu putem schimba obiceiuri peste noapte, dar putem răspunde pozitiv la acțiuni care pot face diferența – împăduriri.

Anul trecut, AROBS Transilvania Half Marathon, a făcut o promisiune către comunitatea clujeană – pentru fiecare kilometru alergat de un participant, va fi plantat un copac.

Acum a venit timpul să ne ținem de promisiune – plantăm pădurea ATHM!

Ajută-ne și tu! Înscrie-te la plantare!

Cu ce te așteptăm la fața locului

15.344 de goruni și paltini – atâția arbori va avea viitoarea pădure care va crește la Petreștii de Jos. Numărul se datorează recordului de kilometri alergați de către sportivi la AROBS Transilvania Half Marathon în 2019 – 15.344 km.

Partenerii noștri principali de la CERT Transilvania ne vor sprijini cu logistica, asistența în teren, echipamentele de plantare necesare (sape de munte, mănuși de protecție), instructajul de la fața locului și punctul de prim ajutor, iar apa de băut va fi asigurată de Aquavia.

R.N.P. Romsilva ne va asigura necesarul de puieți pentru plantare și ne pune la dispoziție cele 3 hectare de teren pe care se va face împădurirea.

Prânzul va fi unul copios – nelipsitul gulaș la ceaun, pregătit de prietenii noștri de la CERTși oferit de AROBS.

Tu trebuie să vii doar cu chef de muncă, bună dispoziție și echipament adecvat – haine comode, bocanci sau cizme și pentru orice schimbare de vreme neașteptată, o pelerină de ploaie.

Programul zilei :

  • Ora 8:30 – întâlnirea în parcarea Sălii Sporturilor Horia Demian. Te rugăm să îți cauți locul în autocare pe baza listelor nominale de la fața locului;
  • Ora 9:00 – deplasarea spre localitatea Petreștii de Jos, aproximativ 34 km;
  • Ora 10:00 – instructajul privind protecția muncii și demonstrație de plantare corectă;
  • Ora 10:30 – împărțirea pe echipe și demararea acțiunii de împădurire;
  • Ora 13:00 / 14:00 – încheierea acțiunii și servirea mesei ( gulaș la ceaun );
  • Ora 14:30 / 15:00 – revenirea la Cluj, parcarea Sălii Sporturilor Horia Demian.

Pentru a evita situații neplăcute, te rugăm să citești atent regulamentul evenimentului.

0
Voluntari

De ce să vii la împădurire?

Suprafețele împădurite scad în fiecare zi, de aceea e nevoie de astfel de acțiuni de împădurire care să compenseze defrișările, care de foarte multe ori sunt masive și ilegale. 

  • O statistică recentă, dată publicităţii de Greenpeace, estima că România pierde în fiecare oră peste 3 hectare de pădure.
  • în 2018 au fost defrișate mai mult de 20 de hectare pe oră
  • Județul Cluj se află pe locul 4 în clasamentul deforestării, cu 17.000 de hectare. (sursa: https://www.revista-patronatelor.ro/)
  • Conform Global Forest Watch comunele în care au avut loc cele mai mari defrișări între anii 2001 – 2016 sunt cele din munţii Apuseni (Cluj) − Măguri Răcătău, Beliș, Valea Ierii, Mărgău și Mărișel. (sursa: https://pressone.ro/)

Discount de înscriere la AROBS Transilvania Half Marathon

Dacă ești și iubitor de sport pe lângă aprecierea pentru natură, avem vești bune pentru tine. Dacă vii la împădurire, vei putea să te înscrii cu un discount special de early bird la ediția de anul acesta a AROBS Transilvania Half Marathon.

Te așteptăm să ni te alături. Împreună vom planta o pădure – pentru tine, pentru noi, pentru copiii noștri care vor respira un aer mai curat.

În 28 martie 2020, începând cu ora 10:00, la Petreștii de Jos, Cluj-Napoca.

*Detalii despre locația exactă vor fi transmise prin e-mail tuturor celor care se vor înscrie prin formular.

Parteneri

Împădurirea va avea loc la inițiativa AROBS Transilvania Half Marathon în parteneriat cu CERT Transilvania și cu sprijinul Romsilva Cluj, Club Rotary Cluj și Aquavia.

Facebook