UCMS by AROBS, 25 de ani: de la o aplicație pentru salarizare, la un complex de soluții pentru managementul de personal

Compania UCMS by AROBS , dezvoltatoare de soluții software pentru resurse umane și salarizare, aniversează 25 de ani de la înființare. Cu ocazia împlinirii unui sfert de secol de la apariția pe piața de sisteme digitale, vă invităm să descoperiți câteva dintre momentele cheie ale companiei. Totodată, vă vom prezenta cum au reușit colegii de la UCMS by AROBS să dezvolte o soluție de management al resurselor umane adoptată în departamentele de HR și payroll din peste 500 companii, deservind managementul de HR pentru peste 300.000 angajați.

Un soft performant de salarizare, primul proiect al companiei

În anul 1996 la Cluj-Napoca, compania a pornit la drum sub numele de Depart, cu misiunea de a eficientiza procedurile de calcul salarial. Soluția pentru salarizare dp-Payroll a fost creată și dezvoltată continuu, conform cerințelor care apăreau în timp. Aceasta a ajutat de la început numeroase societăți comerciale să eficientizeze procedurile de salarizare, timpul de lucru destinat pentru aceste operațiuni fiind redus într-o mare măsură.

Managementul resurselor umane devine mai ușor cu True HR, din anul 2002

Treptat, nevoile din domeniul business s-au diversificat, iar compania a căutat să vină cu și mai multe noi soluții și module care să sprijine activitatea departamentelor de resurse umane. Astfel, s-au pus bazele aplicației True HR în anul 2002. True HR are drept scop simplificarea operațiunilor specifice departamentului de resurse umane. Gestionarea sarcinilor administrative a devenit astfel mult mai simplă, funcționalitățile disponibile fiind multiple.

Prin urmare, parteneriatele solide legate în timp, dar și feedback-ul pozitiv al utilizatorilor de soluții pentru managementul de personal și salarizare au contribuit la motivația specialiștilor UCMS de a adăuga funcționalități utile și necesare în contextul schimbărilor din mediul de business.

2002-2019: dp-Payroll și True HR au devenit tot mai cunoscute

De-a lungul timpului, compania a avut parte o de fuziune și de două achiziții. La începutul anilor 2000 a fost înființată firma Work Solutions la București, care funcționa în paralel cu Depart, oferind aceleași servicii. În anul 2008, United Company Management Systems devine proprietarul societății, iar numele UCMS începe să prindă contur. O altă schimbare majoră intervine și în anul 2016, atunci când TMF Group preia UCMS. Indiferent de aceste schimbări, obiectivul UCMS by AROBS a rămas neschimbat în timp, și anume furnizarea de soluții software de înaltă calitate care să răspundă la majoritatea nevoilor de business ale partenerilor. Soluțiile au fost îmbunătăție constant pentru creșterea eficienței și a timpului de răspuns, iar interfața intuitivă a acestora a reprezentat mereu un punct forte.

Sistemele dp-Payroll și True HR au devenit tot mai cunoscute, numărul colaboratorilor a crescut semnificativ, iar specialiștii din companie au căutat să dezvolte noi funcționalități inovative care să fie introduse pe piața de HR și payroll.

AROBS, noua familie a UCMS

În anul 2019, UCMS a cunoscut o nouă schimbare. Mai exact, AROBS Transilvania Software a achiziționat UCMS Group România și astfel compania s-a întors ”acasă”, la Cluj-Napoca, într-un grup de companii cu ADN tehnic. În ceea ce privește parteneriatele, în prezent, sistemele integrate de management al resurselor umane și salarizare ajută un număr de peste 500 de companii din piața de business românească, care activează în domenii precum: banking, BIG4, BPO, IT, servicii medicale, producție, retail, automotive, mass-media și advertising, transport, servicii și construcții.

În anul 2020, cifra de afaceri a companiei a crescut la 1,4 milioane de euro, o creștere de aproape 30% față de anul precedent. Putem spune că în ciuda contextului pandemic și a diverselor impedimente apărute din această cauză, UCMS by AROBS a reușit să aibă un progres considerabil. De asemenea, trei funcționalități noi au fost adăugate în portofoliul True HR: Work from Home, Semnătură Electronică și Scanare Rapidă Documente.

UCMS vizează o creștere de afaceri de 20% pentru anul 2021, menținând astfel direcția ascendentă a companiei.Implicarea și seriozitatea sunt caracteristici esențiale pe care se bazează structura organizațională, iar echipa UCMS by AROBS numără în prezent o echipă de peste 40 de oameni. Majoritatea membrilor au o experiență de +10 ani vechime în companie, iar pregătirea profesională vine în completarea acestui fapt. Alături de ei, aplicațiile True HR și dp-Payroll au cunoscut o dezvoltare continuă, fiind de asemenea îmbunătățite cu noi funcționalități care să vină în sprijinul noilor cerințe din mediul de business.

UCMS by AROBS se bucură și de contribuția generației tinere de angajați. Aceștia sunt ambițioși, dornici să învețe cât mai multe lucruri și vor să aibă un aport semnificativ la dezvoltarea companiei. Combinația de experiență, profesionalism și ajutor reciproc între colegi sunt câteva din ingredientele care contribuie la succesul și evoluția companiei.

Obiective pe termen lung

Specialiștii UCMS by AROBS lucrează constant la dezvoltarea de noi soluții software, care să ajute piața de business să-și eficientizeze procedurile administrative prin reducerea semnificativă a timpului alocat acestora. Aplicațiile create de ei au ca rol primordial economisirea timpului, a resurselor umane și materiale pentru parteneri. De asemenea, sunt depuse eforturi constante pentru îmbunătățirea modulelor actuale și a întregii experiențe pentru utilizatorii celor două mari soluții: True HR și dp-Payroll.

Suntem bucuroși de faptul că putem sărbători alături de colegii de la UCMS by AROBS, 25 de ani de activitate intensă, în care s-au dedicat continuu să simplifice viața profesională a domenilor HR. Cele două soluții software au venit în sprijinul companiilor care au vrut să-și digitalizeze operațiunile din HR și salarizare cu programe performante.

Dacă vrei să cunoști mai îndeaproape cu ce se ocupă UCMS by AROBS, ori îți dorești să implementezi în compania ta soluții software profesionale, află mai multe de aici.

salarizare
Cele mai recente noutăți de la AROBS Grup