AROBS își consolidează poziția de lider pe piața de management de flotă prin preluarea companiei Centrul de Soft GPS SRL

Cluj-Napoca, 18 ianuarie 2023AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, anunță preluarea integrală a Centrul de Soft GPS SRL, cunoscută pe piață sub brandul CDS, o companie românească specializată în furnizarea de soluții pentru managementul de flotă.

Ne bucurăm să începem anul cu o nouă veste bună pentru colegii, partenerii și investitorii noștri, prin realizarea unei noi tranzacții de M&A, de data aceasta în cadrul liniei de business de produse software –  management de flotă din cadrul AROBS. Noua entitate achiziționată va consolida poziția noastră ca lider de piață în România prin cei peste 1.000 de clienți activi care se adaugă celor peste 10.000 din portofoliul AROBS. Prin această achiziție, confirmăm importanța strategică a liniei de business produse software, în special de management de flotă. În 2023, intrăm în cel de-al doilea an de prezență a AROBS pe piața de capital și avem în vedere continuarea creșterii accelerate printr-o activitate intensă de M&A. De asemenea, prin alăturarea unor noi companii, urmărim în permanență să ne creștem prezența pe piața de produse software”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

Centrul de Soft GPS a reprezentat divizia de management de flotă a companiei Centrul de Soft Pro până în iunie 2022, când a avut loc un proces de divizare, iar AROBS a preluat integral noua entitate creată sub această denumire. Valoarea tranzacției nu a fost comunicată. Poziția financiară a Centrului de Soft GPS va fi inclusă în consolidare în bilanțul aferent anului 2022, urmând ca performanța financiară să fie adăugată începând cu prima lună a anului 2023.

Centrul de Soft GPS este o companie specializată în dezvoltarea aplicațiilor de tip ERP și furnizarea de soluții de management de flotă, monitorizare flotă, aplicații de securitate sau recuperarea mașinilor furate. Portofoliul de clienți al Centrului de Soft GPS este format din peste 1.000 de companii, cu aproximativ 9.000 de vehicule monitorizate. Managementul companiei va fi asigurat de Claudiu Dordea, cel care a condus anterior această divizie din cadrul Centrul de Soft Pro.

„Soluțiile de management de flotă dezvoltate de Centrul de Soft GPS sunt apreciate de utilizatori din toate industriile. În pregătirea procesului, am avut deosebita plăcere să descopăr multe similitudini care s-au confirmat acum prin această tranzacție, care va aduce plusvaloare clienților CDS GPS”, a declarat Claudiu Dordea, fondator și CEO al Centrului de Soft GPS.

AROBS Transilvania Software este prezentă pe piața de management de flotă începând cu anul 2005, prin TrackGPS, produsul software de referință al grupului, fiind acum prezent în Europa și Asia. În 2018, AROBS a achiziționat SAS Group, redenumită recent SASFleet Tracking. În ultimele două luni, AROBS a anunțat preluarea AROBS TrackGPS Moldova și, apoi, achiziția Centrului de Soft GPS, întărind astfel linia de business de produse software – management de flotă, ale căror produse software TrackGPS și SASFleet -alarma.ro fiind cele mai puternice pe piață.

Compania de fleet management din Moldova are în portofoliu peste 450 parteneri, cu 5000 de vehicule monitorizate, iar CDS GPS – peste 1000 de clienți, cu 9000 vehicule înregistrate în platformă. Astfel, linia de business se bucură de încrederea a peste 11.000 de parteneri care folosesc soluțiile de management de flotă ale AROBS Grup, pentru un total de 130.000 de vehicule monitorizate.

Sunt deosebit de încântat de faptul că am reușit să finalizăm această tranzacție prin care AROBS a preluat activitatea de furnizare a serviciilor de management și monitorizare a flotei prestată de Centrul de Soft Pro. Intenția noastră este de a dezvolta parteneriatul cu toți clienții Centrului de Soft GPS și de a le oferi un portofoliu mult mai diversificat de produse și servicii prin intermediul platformelor digitale ale AROBS. Consolidarea celor două business-uri ne dă posibilitatea să aducem plusvaloare în procesele de digitalizare a afacerilor, electrificarea parcurilor auto, precum și eficientizarea costurilor cu flotele auto. Această nouă achiziție este una deosebit de importantă pentru noi, consolidându-ne poziția în top 10 companii în Europa Centrală și de Est, și ne sprijină în pașii pe care îi facem în a deveni un jucător tot mai cunoscut la nivel internațional. Totodată, vom continua să investim în dezvoltarea de noi soluții și să propunem noi modele de business clienților noștri, atât din sector privat și public.”, a declarat Ovidiu Bojan, director executiv, linia de business produse software, Management de Flotă.

Din partea AROBS, tranzacția a fost facilitată de Wolf Theiss, care a acordat asistență juridică companiei.

De la încheierea plasamentului privat din octombrie 2021, AROBS a achiziționat companiile Berg Software, AROBS Engineering (fosta linie de business Enea Software Development Services România) și grupul Nordlogic. În plus, în perioada următoare, AROBS are în vedere finalizarea preluării entităților din Republica Moldova, AROBS Software și AROBS TrackGPS, tranzacții aprobate în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din data de 22 decembrie 2022.

AROBS Transilvania Software este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piață de aproximativ 852 milioane de lei.