ASF aprobă transferul acțiunilor AROBS pe Piața Principală a Bursei de Valori București

Cluj-Napoca, 6 septembrie 2023 – AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată pe Bursa de Valori București, anunță că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de admitere la tranzacționare a acțiunilor AROBS pe Piața Principală a Bursei de Valori București.

Transferul pe Piața Principală a Bursei de Valori București reprezintă unul dintre obiectivele majore pe care le-am anunțat încă de la listarea companiei pe piața AeRO. În perioada imediat următoare ne concentrăm pe îndeplinirea ultimelor formalități în această direcție și ne propunem ca, în 25 septembrie, acțiunile AROBS să intre la tranzacționare pe Piața Principală. Asigurăm investitorii care ne urmăresc că transferul este doar o etapă intermediară în planurile noastre. Nu ne oprim aici, avem în lucru următoarele obiective pe piața de capital: intrarea în indicii locali și regionali și atragerea investitorilor instituționali prin realizarea unei majorări de capital. Un alt moment important în ultimele luni a fost includerea acțiunilor AROBS în indicii MSCI. Acest fapt ne validează performanța financiară și operațională, precum și ne sprijină în strategia AROBS de a îmbunătăți lichiditatea acțiunilor sale și de a atrage investitori instituționali internaționali”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

În data de 10 august 2023, Morgan Stanley Capital International (MSCI) a anunțat includerea acțiunilor AROBS în indicele MSCI Frontier Markets Small Cap și în indicele MSCI Romania Small Cap, începând cu data de 31 august 2023. Includerea acțiunilor companiei în acești indici reprezintă un moment semnificativ pentru AROBS și atestă performanța solidă a acesteia, precum și potențialul de creștere. Tot în luna august a acestui an, Wood & Company și BRK Financial au publicat recomandarea de cumpărare pentru acțiunile AROBS, în cadrul rapoartelor de analiză (Research Coverage).

AROBS a început procedurile de transfer pe Piața Principală în acest an, cea mai importantă și provocatoare etapă din acest demers fiind transpunerea situațiilor financiare în format IFRS. La finalul lunii iulie, compania a publicat rezultatele financiare auditate conform standardelor IFRS pentru anii 2022, 2021 și 2020. Astfel, conform situațiilor financiare menționate, AROBS a înregistrat în anul 2022, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 299,8 milioane de lei, o creștere cu 61% față de anul 2021, EBITDA normalizată de 76,3 milioane de lei, +35% față de anul 2021, și un profit net normalizat de 53,1 milioane de lei, o apreciere de 15% comparativ cu 2021. EBITDA normalizată reprezintă EBITDA fără impactul non-cash al Stock Option Plan (SOP), iar profitul net normalizat exclude efectul generat de programele SOP. Rezultatele financiare aferente primului semestru din 2023 vor fi publicate în 28 septembrie.

„Evoluția AROBS de la listarea pe piața AeRO, din perspectiva lichidității și a capitalizării bursiere, confirmă obiectivul nostru de transfer pe Piața Principală. Odată cu acest transfer și prin atragerea de capital proaspăt vom putea continua strategia de dezvoltare, implementarea viitoarelor investiții ale companiei, extinderea și, și în același timp, consolidarea amprentei geografice la nivel internațional”, a declarat Bogdan Ciungradi, CFO al AROBS.

Înființată în urmă cu 25 de ani, AROBS este cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București. În prezent, acțiunile AROBS sunt listate pe piața AeRO, iar capitalizarea companiei este de aproximativ 905 de milioane de lei. De la momentul listării în 2021 și până în prezent, AROBS a realizat nouă achiziții. În 2021 a fost achiziționată compania Berg Software, iar în 2022 au fost achiziționate AROBS Engineering (fosta linie de business Enea Software Development Services România), grupul Nordlogic și Centrul de Soft GPS România. În 2023, AROBS a achiziționat două entități din Republica Moldova, AROBS Software și AROBS TrackGPS, AROBS Polska (fosta SYDERAL Polska), Grupul Future WorkForce și AROBS Pannonia Software din Ungaria.

„După plasamentul privat din octombrie 2021, în procesul de achiziții, ne-am încadrat în ritmul anunțat de o companie pe trimestru, reușind să aducem în Grup și filialele din Moldova și Ungaria. Ceea ce urmează, din punct de vedere strategic, pentru AROBS, este asigurarea integrării acestor companii din punct de vedere operațional, financiar, comercial, al resurselor umane la nivel de Grup. În același timp, avem în vizor noi companii pentru continuarea procesului de achiziții”, a adăugat Voicu Oprean.