Clienții Orange Business Services au acces soluției de telematică și management al flotei Smart Tracking furnizată de TrackGPS

Parteneriatul dintre AROBS și Orange Business Services a început acum mai bine de 15 ani, odată cu crearea și lansarea pe piața din România a soluției de telematică și management al flotei de la TrackGPS. Colaborarea cuprinde un istoric de proiecte comune considerabile în care au investit ambele companii. Cel mai cel important și mai recent proiect comun este Smart Tracking – soluția de management al flotei furnizată de divizia TrackGPS, care a fost adaptată pentru clienții Orange Business Services, atât corporate, cât și SME, după modelul solution as a service.

Cu ajutorul Smart Tracking, clienții Orange Business Services accesează soluția de telematică și management de flotă furnizată de liderul de pe piața din România.

Aplicația TrackGPS facilitează accesul la soluții profesionale de îmbunătățire a eficienței operaționale prin managementul flotei. Printre beneficiile proiectului Smart Tracking se numără soluțiile avansate de gestionare a consumului de combustibil, monitorizare a comportamentului șoferilor, de securitate și siguranță pentru reducerea și prevenția accidentelor.

Clienții vor deține un control mai mare asupra costurilor implicate de flotă și durata de exploatare a parcului auto va crește, ambele având un impact major asupra sănătății financiare a companiei.

Informațiile obținute din aplicație vor permite clienților să dețină un control mai mare asupra costurilor flotei, iar durata de exploatare a parcului auto va crește, ambele având un impact pozitiv asupra eficienței operaționale a companiei.

Smart Tracking și cel mai important și recent parteneriat de management al flotei

Parteneriatul dintre cele două companii s-a consolidat pe baza mai multor proiecte comune, dintre care cele mai importante sunt:

  1. Soluția Business Wi-Fi Mobile lansată în 2018, care asigură WI-FI în mijloacele de transport în comun, atât în sistemul public, cât și privat. Este prezentă la nivel național și în municipii importante ca Iași și Timișoara. Una dintre echipele AROBS furnizează atât echipamentele necesare, cât și serviciile de instalare, mentenanță și suport.
  2. Divizia de management de flotă TrackGPS pe segmentul auto, pentru SIM-urile M2M – este cel mai mare client al Orange Business Services
  3. Cu ajutorul soluțiilor de la Orange Business Services, TrackGPS a implementat un contact center modern care are în grijă funcțiunile de suport, sales și programări – instalări pentru miile de clienți ai TrackGPS.
  4. De asemenea, pentru consolidarea poziției TrackGPS pe piața de fleet management din Republica Moldova avem sprijinul și colaborarea continuă a filialei Orange de peste Prut.
  5. Orange este client al SAS Grup, compania de fleet management care s-a alăturat în 2019 AROBS Grup, și folosește soluția SASFleet.

Colaborarea constantă cu filiala Orange din Republica Moldova a contribuit la consolidarea poziției TrackGPS pe piața de peste Prut.

Așadar, acesta este un parteneriat valoros pentru Grupul AROBS, care deține linii de business diverse – software services – embedded, soluții de optimiziare a afacerilor, soluții de plată contactless, soluții de management al resurselor umane.

AROBS activează pe piața de management de flotă din aprilie 2006, când s-a semnat primul contract cu primul client. Prin linia de business de management de flotă, în special prin soluția TrackGPS, AROBS este principalul provider de acest tip de servicii complexe pe piața din România.

Pentru Grupul AROBS, linia de business de management de flotă este foarte importantă. Direcțiile strategice ale companiei sunt focusate pe continuarea consolidării pe piața din Europa Centrala și de Est, dar și Indonezia; identificarea și lansarea pe noi piețe; investiția continuă în cercetare și dezvoltare; lansarea de noi versiuni, mai complexe, mai ușor de utilizat, care să optimizeze atât resursele financiare, cât și de timp ale managerilor de flotă, precum și implementarea de noi soluții care să aducă un plus de valoare utilizatorilor și beneficii reale ecosistemului, dar și comunităților în general.

Diversitatea serviciilor și soluțiilor oferă posibilitatea echipei de a fi agilă în lansarea pe noi segmente de piață sau pe noi zone geografice, iar un partener precum Orange Business Services contribuie la acest tip de expansiune.

Prin achizițiile și consolidările realizate în ultimii ani, AROBS se numără printre jucătorii relevanți în Europa Centrală și de Est. Divizia TrackGPS deservește peste 4000 clienți și peste 70.000 vehicule monitorizate, atât în țări din Europa, dar și din Asia (Indonezia).

Linia de business de management de flotă este foarte importantă, cu atât mai mult cu cât direcțiile strategice ale companiei sunt focusate pe continuarea consolidării pe piața din Europa Centrala și de Est, dar și Indonezia. Planurile cuprind identificarea și lansarea pe noi piețe; investiția continuă în cercetare și dezvoltare, lansarea de noi versiuni, mai ușor de utilizat, care să optimizeze atât resursele financiare, cât și de timp ale managerilor de flotă, precum și implementarea de noi soluții care să aducă un plus de valoare utilizatorilor și beneficii reale ecosistemului, dar și comunităților în general.

TrackGPS va continua să investească și anul acesta în dezvoltarea unor noi soluții și facilități în direcția safe driving și green driving, dar și în soluții de monitorizare pentru mașini electrice – elemente specifice IoT și transportului durabil.