Emerging Europe - unde se plasează România?

Emerging Europe este un proiect complex cu focus pe persoanele și organizațiile cheie într-o regiune în creștere – Europa de Est. Orientat spre dezvoltare tehnologică și software development, acesta oferă o platformă de informații și colaborare părților interesate din toate cele 23 de țări. Chiar dacă România are multe de îmbunătățit, fiind una dintre țările de top ale regiunii, este un barometru în timp real pentru creșterea acestor țări. Companiile din această țară oferă o gamă largă de servicii și produse IT pentru soluții complexe de enterprise, pentru diferite industrii.

Recent, Voicu Oprean a participat la un panel deschis despre evoluția țărilor Europei de est, care urmează să crească în viitor. Aceste țări au avut o evoluție incredibilă în ultimele trei decenii, transformându-le în cele mai atractive destinații de outsourcing, mai ales când vine vorba de IT sau Business Processes.

De sunt aceste țări emergente?

Răspunsul scurt este: datorită talentului. România, Bulgaria, Ucraina, Polonia, Kosovo și alte țări din Europa de est din cadrul proiectului Emerging Europe au un demografic tânăr, educat, care le face incredibil de atractive pentru investitorii occidentali. Cu toate acestea, potențialul nu este valorizat doar de proprietarii de afaceri străini, ci și de antreprenorii locali.

Modul în care se diferențiază antreprenorii locali este prin inovație. Companiile din aceste țări nu doar deservesc Europa de vest, ci stabilesc parteneriate bazate pe soluții și produse inovatoare.

Astfel există anumite companii locale în continuă dezvoltare, cum este și cazul AROBS, fiind o afacere 100% românească.

Rețeta ascensiunii

Prin urmare, rețeta pentru ca un întreg sector de afaceri să prospere este o combinație de workforce talentat, antreprenori locali vizionari, crearea de valoare și compatibilitatea culturală. Într-adevăr, poziția geopolitică a acestor țări le-a modelat trecutul, precum le și modelează viitorul. Trecând la economia de piață extrem de competitivă cu doar trei decenii în urmă, aceste țări au reușit să fie în cel mai scurt timp parteneri pentru companiile din țările dezvoltate.

Emerging Europe – România – o poveste de succes

România a avut o creștere similară cu alte țări din Europa de Est. Cu toate acestea, având în vedere că este a treia țară ca mărime din regiune în ceea ce privește studenții și absolvenții IT, a folosit această caracteristică în avantajul său. Astăzi, țara este a doua, după Polonia, în ceea ce privește valoarea adăugată creată în sectorul IT și exportul serviciilor IT, așa cum se menționează în raportul IT Landscape 2021 de Emerging Europe. De asemenea, România ocupă locul 5 în cadrul Indicelui competitivității IT.

România are primul decacorn

Țara este, de asemenea, locul de naștere al UiPath, primul unicorn care de atunci a ajuns un decacorn. Creșterea sa impresionantă a fost recunoscută de multe țări dezvoltate, devenind prima pe lista companiilor cu cea mai rapidă creștere în FT America în 2020 și cea cu cea mai mare creștere a unei companii de tehnologie conform Technology Fast 500 – 2019.

Companii majore de software

Pe lista celor mai mari companii de software din România, găsim Roweb Development, Atta Systems, Modus Create, Macadamian și AROBS Transilvania Software, clasate pe Clutch.

AROBS în creștere cu România

AROBS este una dintre puținele companii cu capital 100% românesc din sectorul IT. Născut în principalul oraș academic Cluj-Napoca, în urmă cu mai bine de 20 de ani, astăzi oferă servicii și soluții pentru peste 8000 de clienți din 14 țări. Atingând 1000 de angajați din întreaga lume, AROBS este o parte din și alimentează succesul IT al României.

Pentru consultanță, lasă un mesaj!

Citește cele mai noi postări de blog

Urmărește-ne pe social media