În vremuri de pandemie, recrutarea se reinventează cu video CV

Cine spune că dacă nu ajungi față în față cu angajatul, nu îți poți forma o impresie reală asupra competențelor lui? Iată că perioada de criză vine cu noi modalități de a continua procesele de recrutare și chiar provoacă candidatul în a fi mai creativ.  

Vremurile evoluează iar tiparul întrebare-răspuns nu mai este suficient de relevant pentru angajator. A venit timpul ca banalul CV să fie înlocuit cu așa numitul video CV,  ce va ajuta recrutorii să facă lista scurtă a candidaților pe baza creativității fiecăruia. 

Care sunt avantajele unui video CV? 

1. Candidații își pot pune în evidență personalitatea și propriile valori în fața angajatorilor. Clasicele “abilități de comunicare” pe care majoritatea le trec în CV vor putea fi demonstrate, de ce nu, într-o scurtă filmare video. 

2. Angajatorul poate vedea forme creative de prezentare. Fie că vorbim de scurte filmulețe încărcate pe diverse platforme video, sau chiar online streaming, candidații sunt liberi să se exprime și să își arate abilitățile tehnice, binevenite în domenii precum marketing, publicitate, artă, etc. Mai mult, aceste materiale video pot fi concepute sub formă de trailer, care prezintă un rezumat asupra personalității și pregătirii candidatului. 

3. Candidații pot înregistra și corecta până când filmarea îi pune în cea mai bună lumină. Spre deosebire de cazurile în care candidații trebuie să răspundă rapid la întrebările recrutorilor, un video CV oferă libertatea candidaților de a-și expune cea mai bună variantă a lor. Pe lângă faptul că recrutorii nu se vor plictisi, cu siguranță vor aprecia această metodă inovativă de prezentare.

Structura CV-ului Video 

Poate sună complicat, însă cu minime cunoștințe tehnice, oricine poate realiza un video CV pentru a se detașa de concurență. 

Tot ce trebuie să faci este să îți înregistrezi CV-ul (filmarea) în format mp4 și să îl încarci pe platforma Youtube (cea mai populară platformă video) pentru ca audiența să se bucure de o calitate a imaginii superioară. Canalul de Youtube poate fi setat ca privat, și doar cei care au acces la linkul cu filmarea pot vizualiza materialul. Simplu, nu?  

Pentru cei care doresc să impresioneze publicul, pot încărca video-ul pe site-ul propriu (sunt numeroase teme gratuite disponibile oricui deține un domeniu web), iar pentru vizualizarea acelui video se poate genera un QR cod pentru a fi trimis recrutorilor. Astfel, recrutorii se vor simți părtași la un “joc” de descoperire a personalității candidaților. Dacă deja sună interesant, poți arunca o privire peste un video CV ce mizează pe informații unice, design atractiv și umor.  

Un video CV trebuie să conțină în prima parte datele tale de contact, nume și prenume, urmate de un scurt istoric al educației urmate, precum și o descriere cât mai creativă a aptitudinilor și competențelor dobândite.  

Indiferent de metoda de recrutare aleasă, nu uita că soluția True HR facilitează procesul de recrutare pentru selecția celor mai potriviți candidați.

A venit momentul ca CV-urile din format pdf să se transforme în formate mp4. Oare ce va urma în următorii 10 ani? 

Pentru consultanță, lasă un mesaj!

Citește cele mai noi postări de blog

Urmărește-ne pe social media